کرونا خلاء‌های ارتباطی را در ایام خانه نشینی ترمیم کرد

تهران - ایرنا - رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت: یکی از کارکردهای کرونا این است که افراد متوجه ناتوانی‌ها یا خلاء‌های مهارتی و ارتباطی در داشتن یک خانواده با نشاط شدند و با تغییر سبک زندگی، درصدد رفع این نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت شئدند تا فضای خانه نشینی، فضایی با نشاط‌تر شود.

به گزارش روز شنبه ایرنا، تا چند ماه پیش، پروتکل های بهداشتی بیشتر رعایت می شد و دورکاری، سفر نرفتن، دورهمی نداشتن یا دیدن والدین از پنجره فضای مجازی از جمله حرف شنوی هایی بود که حکایت از تشدید مسئولیت فردی و اجتماعی شهروندان در مقابله با کرونا به شمار می رفت. بعبارتی دیگر هر چه جولان ویروس کرونا در کوی و برزن بیشتر می شد، سبک زندگی دستخوش تغییر و تحولات شده و رعایت پروتکل های بهداشتی جهت نیافتادن در دام این ویروس جزیی از زندگی امروزه شده بود.

زیرا اصلاح سبک زندگی به مفهوم کلی خود از لحاظ روانی و فیزیکی می‌تواند یکی از بهترین راه ‌های پیشگیری از بروز بیماری‌های مختلف در انسان باشد. اما متاسفانه با گذشت چند ماه از ماندگاری این ویروس، شاهده هستیم که بازار دورهمی، جشن، سفر و بسیاری موارد دیگر دوباره رونق گرفته و توصیه های ستاد ملی مقابله با کرونا از یک گوش وارد و از گوش دیگر خارج می شود بر همین اساس آمار مرگ و میر و ابتلاء به این ویروس منحوس شاخدار افزایش یافته است.

در کند و کاو چرایی کمرنگ شدن رعایت پروتکل های بهداشتی مقابله با ویروس کرونا و راهکار بازگشت مراعات های بهداشتی و حفظ آرامش در خانه نشینی های پیش آمده، خبرنگار حوزه ن و خانواده ایرنا با سیدحسن چلک رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران گفت وگو کرد.

وی در گفت وگو با ایرنا خاطرنشان کرد: کرونا مختص یک کشور یا دولت نیست بلکه به جان همه اقشار مختلف جامعه افتاده و ضعیف و قوی نمی شناسد بنابراین وم تغییر سبک زندگی و تداوم رعایت این سبک برای تک تک افراد ضروری است.

چرا همانند روزهای نخستین، کرونا جدی گرفته نمی شود؟

چلک در بخشی دیگر از این گفت و گو با بیان اینکه گره خوردن کرونا با حوزه سلامت و اقتصاد، فشار را بر روی مردم زیاد کرده است، یادآور شد: هر چند پیش از کرونا هم وضع اقتصاد چندان مناسب نبود اما طولانی شدن مدت ماندگاری این ویروس، بر نگرانی های مردم دامن زده است و زمینه ای را فراهم کرده که مانند نخستین روزهای شیوع ویروس کرونا، اولویت مردم رعایت کامل پروتکل نباشد.

وی ادامه داد: از سویی دیگر، وجود ناتوانی و ناهماهنگی در اجرا و تگذاری های مقابله ای با کرونا تا آنجا که رهبر معظم انقلاب تشکیل ستاد جدیدی را پیشنهاد کرد و همچنین تناقص در تصمیم گیری ها، اعتماد مردم را دچار تردید کرده و نشان می دهد گرچه در شروع کار تا حدودی حرف شنوی از برنامه ستاد وجود داشت اما دیگر توجهی به توصیه ها ندارند.

چه کنیم تا جان شهروندان به سادگی در چنگال کرونا نیافتد؟

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران خطاب به همه شهروندان تاکید کرد: حتی اگر از عملکرد دولت هم راضی نیستیم فراموش نکنیم که موضوع کرونا با جان تک تک شهروندان مرتبط است در نتیجه سهل انگاری، بی توجهی و کم کاری در اجرای پروتکل های بهداشتی بیش از اینکه به دولت ضربه ای بزند به افراد جامعه ضربه می زند.

وی با بیان اینکه بخاطر خود و خانواده، برای عبور با سلامت از این بحران دست از تلاش برنداریم،  خاطرنشان کرد: باید هم خود عامل اجرای پروتکل ها باشیم و هم دیگران را به رعایت پروتکل ها تشویق کنیم. پس سعی کنیم با خودمراقبتی که چه به صورت فردی چه خانوادگی انجام می دهیم، زمینه ای را فراهم کنیم که فشارها و استرس های ماندن طولانی در خانه، آرامش ما را بر هم نزند و بتوانیم شادابی و سرزندگی را حفظ کنیم.

راهکار افزایش آرامش و کاهش شکاف بین نسلی در خانه نشینی کرونایی چیست؟

چلک در پاسخ به این پرسش که چه کنیم تا این تغییر سبک زندگی اجباری بر اثر کرونا و خانه نشینی به کام همه اعضای خانواده شیرین بیافتد، گفت: هر عضو خانواده به اقتضای شرایط خود می تواند برنامه های خودمراقبتی داشته باشد؛ یکی با دیدن فیلم، دیگری با خواندن شعر یا کتاب، دیگری با گوش دادن به موسیقی. این تفاوت های فردی در انتخاب روش های خودمراقبتی فردی تاثیرگذار است.

وی ادامه داد: همچنین می توان فعالیت هایی را انتخاب کرد که همه اعضای خانواده در انجام آن دخیل باشند و خلاء روابط عاطفی و انرژی که پیش از این از محیط کار، تحصیل، دوستان و اقوام در روابط حضوری گرفته می شد را پر کرد وگرنه اگر امروز این خلاء پر نشود در آینده ای نه چندان دور، در قالب تعت، اختلافات، اختلالات بروز می کند.

رئیس انجمن مددکاری اجتماعی ایران، با تاکید بر اینکه تحقیقات چند سال پیش نشان می داد گفت و گوی بین اعضای خانواده ۱۵ دقیقه است و به طور حتم با توسعه فضای مجازی این نرخ کاهش یافته، درباره افزایش مهارت گفت وگو میان اعضای خانواده توصیه کرد: مدیریت فضای مجازی و تقویت فرهنگ گفت و گو در درون خانواده باید در صدر اولویت های خانواده ها قرار گیرد.

تحقیقات نشان می دهد گفت و گوی بین اعضای خانواده ۱۵ دقیقه است و به طور حتم با توسعه فضای مجازی این نرخ کاهش یافته است.وی یادآور شد: یکی از کارکردهای کرونا این است که متوجه ناتوانی ها یا خلاء های مهارتی و ارتباطی در داشتن یک خانواده با نشاط شویم و درصدد رفع این نقاط ضعف و ارتقای نقاط قوت باشیم. زیرا مهارت گفت وگو، کمک می کند که فضای در کنارهم، با نشاط تر باشد.

چلک با تاکید بر اینکه باید بپذیریم که ما در بروز این ویروس نقشی نداشتیم و موضوعی جهانی است، خاطرنشان کرد: این شرایطی است که برای همه دنیا پیش آمده و ایران هم مستثنا از این دنیا نیست ضمن اینکه وضع ما در آمارهای فوتی و ابتلا خوب نیست.

وی با یادآوری اینکه پذیرش این واقعیت گام مهمی در مقابله با ویروس شاخدار کرونا است، تصریح کرد: گام بعدی چگونگی مدیریت این شرایط است تا کمترین عوارض را داشته باشد.منبع:ایرنا/17 آبان 99

گزارش از: فاطمه دهقان نیری

«ثروتمندان بیشتر از سایرین سالمندانشان را به سرای سالمندان می‌سپارند»

آزردگی اجتماعی پاسخ درست می‌طلبد

تحلیل نادرست سازمان جهانی بهداشت از رتبه کرونایی ایران

لزوم همکاری اولیای مدرسه و خانه برای بازگشایی مدارس

مسوولیت آموزش و پرورش در قبال زندگی خارج از مدرسه دانش‌آموزان چیست؟ زنگ آخر

کرونا خلاء‌های ارتباطی را در ایام خانه نشینی ترمیم کرد / جدی گرفته نشدن کرونا مثل روز های اول

چرخ‌دنده حوزه اجتماعی، درست نمی‌چرخد

کرونا ,های ,خانواده ,اینکه ,پروتکل ,ویروس ,خانه نشینی ,اعضای خانواده ,های بهداشتی ,انجمن مددکاری ,مددکاری اجتماعی ,انجمن مددکاری اجتماعی ,رئیس انجمن مددکاری ,مددکاری اجتماعی ایران ,خانه نشینی ترمیم

مشخصات

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها

مقالات اجتماعی و حقوقی دکتر پویا منصفی آکادمی زبان اکسیتو akhbar tecnolozh11 تجارت از بندگی زمانه آزاد روبه جلو دنیا مال من است دکتر آنلاین مینرال اویل حضرات - سایت تخصصی ارزهای دیجیتال